Universitatea a debutat in peisajul educational romanesc in anul 1991, fiind prima universitate particulara din Transilvania si a doua din Romania.

Targu-Mures este asezat in zona central-nordica a Transilvaniei, pe cursul raului omonim, la 46°32′ latitudine nordica si la 24°52′ longitudine estica, la o altitudine medie de 320 m, cu o suprafata totala de 4930 ha. Orasul nostru a fost atestat pentru prima data in 1332. Avand parte de un cadru geografic deosebit Targu Mures este considerat a fi un „oras linistit” , adesea fiind dat ca exemplu in ceea ce priveste toleranta interetnica.

Studenții internaționali vor avea parte de o experiență unică la universitatea noastră, unde, pe lângă oferta academică variată și ajutorul profesorilor, vor participa la activități de cercetare socio-culturală, organizate de universitate, bucurându-se, în același timp, o inimă a Transilvaniei bogată din punct de vedere turistic.

Mesajul fondatorului

 

Romania este daruita de Dumnezeu cu bogatii si frumuseti intr-o mai mare masura decat multe alte tari cu standard de viata ridicat, iar poporul sau, nascut crestin, este inteligent, inventiv, ospitalier si tolerant…….

mesaj-mnb
asd

Este o alegere pe care nu o veți regreta sau uita, având în vedere că Târgu-Mureș are reputația de a fi un ”tărâm al ospitalității” și de a fi un oraș multicultural în care tradițiile latine, ungurești și germane coexistă armonios.

Detalii

cantemir

Toti studentii si toate cadrele didactice ale Universitatii au acces direct la acest sistem, prin intermediul unui nume de utilizator si al unei parole. Acestea pot fi obtinute la Serviciul Operativ al Universitatii, prin legitimarea cu Legitimatia de Student si Cartea sau Buletinul de Identitate.

Detalii

mnb

Departamenul de formarea profesionala

Valoarea unui stat este proporţională cu organizarea ştiinţifică a educaţiei maselor”, şcoala devenind astfel,”unitatea de măsură a valorii relative a statelor şi popoarelor.” Educaţia nu e atît artă, cât stiinţă”.  (Simion Mehedinţi)

Detalii

Intrucât cartea noastră de vizită cea mai bună și cea mai la îndemână este însăși imaginea universității noastre, ”Dimitrie Cantemir” vă pune la dispoziție portofolii cu un număr considerabil de cadre care surprind instituția în toate aspectele ei. Pentru a le accesa, dați click pe imaginile prevăzute în dreapta – în spatele fiecăreia se află câte un compendiu de fotografii:

img_3573
img_3500
img_3508
img_3513
img_3742

Metodologia pentru primirea la studii si scolarizarea cetatenilor straini din state terte UE in invatamantul de stat si particular acreditat din Romania.

Detalii

Facultatea De Stiinte Economice

Detalii

Facultatea De Drept

 

Detalii

Facultatea De Geografie

Detalii

Facultatea De Psihologie Si Stiinte Ale Educatiei

Detalii

Departamenul de formare profesionala

img_3500Valoarea unui stat este proporţională cu organizarea ştiinţifică a educaţiei maselor”, şcoala devenind astfel,”unitatea de măsură a valorii relative a statelor şi popoarelor.” Educaţia nu e atît artă, cât stiinţă”.  (Simion Mehedinţi)

Detalii

MISIUNEA:

Dezvoltarea unor programe si servicii de educatie si formare profesionala continua, care sa urmareasca dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii economice, in corelare cu cerintele pietei muncii, si care sa raspunda necesitatilor in schimbare ale unei economii si societati bazate pe cunoastere.

Cursuri

Dimitrie Cantemir University Erasmus + >>>>

International students will enjoy a unique experience at our University, where, apart from the wide academic offer and timely support from the teaching staff, they will take part in socio-cultural and research activities organized by the University, while enjoying a touristically-rich heart of Transylvania.

Afla mai multe !

Parteneri

decembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Articole recente